Китайський радіотелескоп знайшов майже тисячу нових пульсарів

Телескоп ввели в експлуатацію у 2016 році.

Найбільший у світі однодіапазонний радіотелескоп FAST з моменту введення в експлуатацію у 2016 році виявив понад 900 нових пульсарів. Про це повідомляє агентство «Сіньхуа».

Розташований телескоп на південному заході Китаю в провінції Гуйчжоу. Він розміщений у природній карстовій западині. Діаметр пристрою – 500 м, уточнює Britannica.

За словами Ханя Цзіньліня, наукового співробітника Національної астрономічної обсерваторії Академії наук Китаю, серед виявлених об’єктів – понад 120 подвійних пульсарів, більш ніж 170 мілісекундних пульсарів і 80 слабких пульсарів із періодичним випромінюванням.

Експерт уточнив, що перший пульсар було відкрито понад 50 років тому. Відтоді виявили менше ніж 3 тис. подібних небесних тіл.

«Хань Цзіньлінь вважає, що дослідження пульсарів має важливе значення для розуміння щільних залишків мертвих зірок у Чумацькому Шляху і розкриття фізичного процесу імпульсного випромінювання», – пише «Сіньхуа».

Крім того, спостереження за пульсарами може використовуватися, щоб підтвердити існування гравітаційного випромінювання і чорних дір.

Більше публікацій за темою