Учені розробили новий метод вилучення інформації з галактик

Вчені з Національних астрономічних обсерваторій Китайської академії наук (NAOC) та їхні міжнародні колеги розробили ефективний метод вилучення інформації з галактичних оглядів. Їхнє дослідження опубліковано в журналі Communications Physics.

Використовуючи величезні огляди зміщення галактик, астрономи створюють поля щільності галактик на різних етапах розвитку Всесвіту. Ці поля несуть важливу інформацію про скупчення галактик і відіграють важливу роль у вивченні природи темної енергії, темної матерії й гравітації.

Після кількох років роботи над цим завданням вчені розробили новий метод вилучення інформації з N-точкових функцій на основі двоточкових функцій. Цей метод ґрунтується на технології реконструкції густини та дає змогу витягувати основну інформацію з триточкових і чотириточкових функцій.

Це відкриває нові можливості для використання високорівневої інформації в галактичних оглядах і має важливе значення для космологічних досліджень, включно з майбутніми оглядами галактик, такими як Dark Energy Spectroscopic Instrument (DESI), Prime Focus Spectrograph (PFS) і China Space Station Telescope (CSST).

Більше публікацій за темою