Випущено перші у світі банківські картки з OLED-екраном

Банківські картки можуть світитися, коли їх прикладають до термінала.

Компанія Sentry Enterprises зі США представила перші у світі пластикові картки з вбудованими OLED-екранами. Новий тип карт отримав назву Radiance. Їх постачатимуть банкам і робитимуть із них «кредитки» та дебетові картки.

Коли власник картки прикладає її до термінала в магазині, деталі, зображені на картці, на секунду засвітяться. Таке рішення і виглядає футуристично, і дає змогу банкам виділити свій продукт.

Наприклад, можна зробити логотип банку таким, що світиться – завдяки підсвічуванню всі в магазині побачать, яким банком користується власник такої незвичайної карти.

Вбудований у карту OLED-екран живиться від NFC-модуля під час безконтактної оплати. Розробники уточнюють, що малого заряду вистачає на короткочасне підсвічування зображення. Що ближче картка до термінала, то довшим і яскравішим буде світіння – це дасть змогу користувачам краще розуміти, чи перебуває картка на потрібній відстані від термінала для оплати.

Картки Radiance, що світяться, підтримують системи Visa або Mastercard. Поки незрозуміло, які банки першими їх отримають, оскільки Sentry Enterprises ще не озвучила своїх партнерів. Однак компанія уточнила, що їхній продукт повністю готовий до повноцінного запуску.

Більше публікацій за темою