Boeing оголосила терміни запуску безпілотних аеротаксі

Незвичайний транспорт почнуть використовувати в одній із країн азійського регіону.

Компанія Boeing, відома з виробництва літаків, планує запустити летючі таксі без водія. Про плани повідомляє видання Nikkei.

За словами технічного директора компанії Тодда Сітрона, виробник збирається вийти на ринок такого транспорту до 2030 року. Безпілотні таксі запустять в Азії.

Ставку на цей регіон зробили через завантаженість доріг машинами та іншим транспортом. Нові таксі дадуть змогу розв’язати проблему з автомобілями та покращать доступність різних населених пунктів. Однак наразі компанія ще не визначила, яка країна стане першою в проєкті.

Для перевезень Boeing використовуватиме літальні апарати з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL). Їх розробить дочірня компанія Wisk Aero. Поки що невідомо, чи стане виробник сам керувати безпілотними таксі, чи доручить це іншим організаціям.

Розробкою займуться в місті Нагоя в Японії, а неподалік розташовані заводи Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries та Subaru, які виробляють ключові деталі для компанії.

При цьому Boeing не стане першою компанією, яка запустить подібний транспорт в Азії. Наприклад, японська SkyDrive разом із німецькою Volocopter збираються протестувати такий проєкт у Японії 2025 року.

Boeing розробляє електричні літаки вертикального зльоту і посадки на дочірній компанії Wisk Aero. (Фото Сотаро Юмае)

Більше публікацій за темою