Boston Dynamics показала нове покоління роботів Atlas

16 квітня Boston Dynamics, дочірня компанія Hyundai, заявила про закінчення розробки роботів Atlas. Причиною тому послужили проблеми, пов’язані із застарілою конструкцією Atlas, які неможливо було вирішити. Через день Boston Dynamics показала абсолютно нового робота Atlas.

Atlas другого покоління – величезна робота над помилками. Так, у новому механізмі відсутні гідравлічні компоненти. Тепер гуманоїд повністю електричний. Оновлений робот набагато стійкіший і гнучкіший, ніж перші прототипи «Атласа».

Судячи з опублікованих фото і відео, у гуманоїда кругла голова з кільцевим підсвічуванням. За темним склом ховаються 8 камер і датчиків, які допомагають йому орієнтуватися в просторі. Дисплея для відображення віртуального обличчя у робота немає. На «потилиці» машини видніється антена, функції якої поки не зовсім зрозумілі.

«Новий Atlas спроєктований на основі десятиліть досліджень і підтверджує нашу прихильність створенню найздібніших і найкорисніших мобільних роботів, що вирішують найскладніші завдання в сучасній промисловості», – кажуть у Boston Dynamics.

Boston Dynamics обіцяє поділитися подробицями про робота найближчим часом. Команда заявляє, що робот буде «найдинамічніший у світі людиноподібний робот». На наданому відео новинка змогла піднятися за допомогою одного обертання обох ніг.

Повідомляється, що нові Atlas вже працюють на заводах Hyundai. У майбутньому вони зможуть допомогти людям і в повсякденному житті, і на виробництвах.

Більше публікацій за темою