Японці побудують автофургон для поїздок поверхнею Місяця без скафандра

Герметичний транспорт із двома космонавтами всередині допоможе вивчати територію поблизу південного полюса Місяця.

Японське космічне агентство JAXA та компанія Toyota презентували концепт герметичного автофургона, в якому можна жити місяць. У майбутньому подібний транспорт планують використовувати на Місяці в рамках спільних місій з NASA, повідомляє New Atlas.

Транспортний засіб має розміри 6×5,2×3,8 м. Розрахований на двох пасажирів, він живитиметься від водневого паливного елемента, доповненого сонячними панелями.

Внутрішні системи машини зможуть переробляти стічні води та перетворювати їх назад у водень і кисень для отримання енергії.

Передбачається, що дальність дії місячного фургона становитиме 10 000 км. Він стане в пригоді в рамках дослідження південного полярного регіону супутника Землі. Корпус буде герметичний і дасть змогу космонавтам не носити скафандри, коли вони перебуватимуть усередині машини. Екіпаж зможе жити та працювати до 30 днів, не виходячи зі свого пересувного притулку.

За даними угоди, укладеної між главою NASA Біллом Нельсоном і міністром освіти, культури, спорту, науки й технологій Японії Масахіто Моріямою, JAXA надасть робочу версію апарату в рамках місії «Артеміда VII» у 2031 році. Після доставлення на Місяць герметичний транспорт пропрацює 10 років, прогнозують творці.

Більше публікацій за темою