Представлено портативний SSD на 368 ТБ у вигляді валізи на коліщатках

Ultrastar Transporter – рішення для зберігання даних, яке дає змогу користувачам легко переносити масивні твердотілі накопичувачі місткістю 368 ТБ.

Компанія Western Digital (далі WD) представила Ultrastar Transporter – інноваційне рішення для зберігання даних, що дає змогу зручно розмістити в одному корпусі 368 ТБ твердотілих накопичувачів.

12-ядерний процесор Xeon 4310 змушує задуматися про те, чи є цей твердотілий накопичувач сервером, чи системою NAS.

Однак висока швидкість передачі даних вимагає потужного процесора, особливо при використанні мережевого інтерфейсу. Також є 128 ГБ пам’яті RDIMM, а доступ до всіх SSD, включно з двома завантажувальними накопичувачами, здійснюється за інтерфейсом NVMe.

За словами WD, Ultrastar Transporter створений спеціально для передачі даних у тих випадках, коли мережеве підключення недостатньо швидке або занадто дороге. Він призначений для зберігання всіх даних, необхідних на знімальному майданчику, зокрема для знімальних груп.

Однак Ultrastar Transporter складно використовувати в поїздах через його пікову споживану потужність до 1300 Вт і громіздкість при розміщенні двох пристроїв у 19-дюймовій стійці. Проте однією з цілей розробки було створення пристрою, яким могла б керувати одна людина, і при цьому він не обов’язково має бути явно портативним.

Ultrastar Transporter поставляється в комплекті з відповідним кейсом для перенесення. Даний SSD підключається до мережі по 200GbE через два порти QSFP112 і до вбудованого інтерфейсу 10GbE через RJ45.

Вага пристрою за різними даними оцінюється в 13 – 15 кг (передбачається, що WD UT важить 13 кг + 2 кг кейс). WD поки не оголосила дату виходу і ціну.

Більше публікацій за темою