Xiaomi представила «розумну» камеру, що розпізнає кашель і плач дитини

Апарат можна налаштувати на межі безпечної зони дитячих переміщень.

Китайський виробник Xiaomi представив нове покоління «дитячої» смарткамери Baby Care Edition, пише GizmoChina.

У комплекті йде 5-дюймовий екран, що забезпечує якість зображення високої чіткості 1080p. У самої камери ширококутний об’єктив, тобто видно більшу частину приміщення залежно від того, як спрямований датчик.

«Розумний» апарат розпізнає не просто шуми та шерехи, а й ідентифікує дитячий плач. Сповіщення про це автоматично надходить на мобільний телефон батьків, до якого прив’язаний пристрій. Як працює новинка, її творці показали в ролику, опублікованому в YouTube-каналі mi News Xiaomi.

Ще одна примітна функція: можна налаштувати так звану віртуальну огорожу навколо території у квартирі або будинку, де дитина грається. Це стане в пригоді в разі, коли діти вже самостійно повзають або ходять. Нова відеоняня нагляне за ситуацією: якщо дитина попрямує далі позначених для неї безпечних кордонів, одразу повідомить батькам.

Налаштувати апарат можна, минаючи завантаження відео в хмарний сервіс, для оперативної передачі інформації. Або можна вантажити відео в сховище і переглядати ввечері всією сім’єю, ділитися з рідними особливо примітними моментами дитячого життя.

У застосунку Mi Home користувачі можуть вибрати певні місця, наприклад дитяче ліжечко, як єдину зону спостереження, забезпечуючи конфіденційність інших частин будинку. Закріпити саму камеру теж можна кількома способами: на дитячому ліжечку, повісити на стіну або розмістити на робочому столі.

Мобільний екран забезпечує до десяти годин безперервної демонстрації відео. Зараз «розумна» камера Xiaomi Baby Care Edition доступна на платформі для краудфандингу за ціною 749 юанів (близько 4150 грн).

Більше публікацій за темою