Китайський робот-гуманоїд навчився говорити

У мережі показали вміння конкурента гучного робота Figure 01 з підтримкою ChatGPT з Китаю.

Китайська компанія UBTech уклала партнерську угоду з Baidu і навчила свого промислового андроїда Walker S відповідати на запитання і міркувати вголос у режимі реального часу. На відео, опублікованому компанією-розробником у мережі, видніється людиноподібний бот, що нагадує раніше обговорюваного робота Figure 01 з підтримкою ChatGPT.

Walker S, як і його аналог від OpenAI та Figure, використовує GPT-подібний штучний інтелект Ernie Bot AI від Baidu. Розумна система дає змогу боту аналізувати все, що говорить людина, підтримувати розмову з нею і виконувати озвучені завдання. Час відгуку між голосовою підказкою людини та відповіддю Walker S здається приблизно таким самим, як у випадку з Figure 01, або навіть трохи швидшим.

Робот-гуманоїд оснащений вбудованими датчиками глибини й відеокамерами. Технічні пристрої допомагають бачити навколишній світ і орієнтуватися в ньому. Андроїд розпізнає об’єкти, самостійно уникає перешкод під час ходьби та непогано поводиться з руками-маніпуляторами. У відео показано, як він акуратно складає футболку чорного кольору, після віддає її людині та відповідає на запитання про те, з якими штанами ця футболка поєднуватиметься найкраще.

Крім улюбленого у компаній-виробників роботів тесту зі складанням одягу, Walker S виконав ще одне завдання. Він склав розкидані по столу об’єкти в лоток. Причому втручання людини, яка намагалася заплутати систему, пересунувши одну річ, не «зламало» робота. Після невеликої заминки він продовжив виконувати свою роботу.

Більше публікацій за темою