Натхненням для них послужив кукурудзяний крохмаль.
Співробітники Каліфорнійського університету в Мерседе представили гнучкий провідник, який під час ударів не ламається, а стає міцнішим.
По суті це полімерний матеріал, що має властивість «адаптивної міцності». За структурою матеріал являє собою плівку, утворену з висушеного розчину чотирьох полімерів. Така плівка не тільки проводить електричний струм, а й під час швидких ударів не руйнується, а розтягується і деформується. Що швидший удар, то краще плівка тягнеться і тим міцнішою стає.
Ідею група вчених підгледіла в кулінарії, надихнувшись поведінкою суспензії кукурудзяного крохмалю. Якщо мішати його ложкою, то опору немає, а якщо вдарити по поверхні суспензії швидко і сильно, то ложка відскочить, як від твердої поверхні (за словами вчених, ми не перевіряли). Цю реакцію вони прагнули відтворити, використовуючи синтетичні матеріали.
Потенційно така плівка має захищати тендітну і ламку електроніку всередині технічних приладів від пошкодження. Вчені розраховують на застосування матеріалу в серцево-судинних датчиках, безперервних моніторах глюкози або датчиках розумних годинників і зазначають, що сценаріїв застосування безліч. Про використання в телефонах поки не говорять, хоча тут захист від різких і сильних ударів об підлогу став би дуже доречним.