Представлено розумний GPS-нашийник для собак

Господар може намалювати в застосунку «паркан», щоб пристрій попереджав вихованця про те, де не можна гуляти.

Компанія SpotOn представила розумний нашийник для собак, який оснастили GPS-трекером. Новинка дасть змогу стежити за переміщеннями тварини, пояснює видання CNET.

У SpotOn Fence додали спеціальну технологію True Location. Зазвичай GPS-трекери вказують не зовсім точне місце розташування через особливості датчиків. Нова технологія в нашийнику дає змогу знизити відхилення до трьох метрів. Творці пристрою зазначили, що наявність великої кількості дерев може негативно позначитися на якості передачі даних.

Гаджет чудово підійде, зокрема, для власників заміських будинків і ділянок. Господарі вихованців зможуть намалювати «віртуальний паркан» для собаки. Площа території для прогулянок може становити 20 тис. кв. м. Якщо тварина наблизиться до межі ділянки, то нашийник почне вібрувати або видавати спеціальні сигнали. Також інформація про це відобразиться на смартфоні власника.

Найкраще SpotOn Fence підійде для собак малого і великого розміру вагою від 7 кг і більше. Для найменших тварин нашийник не згодиться, оскільки він виявиться надто великим. Пристрій може пропрацювати до 22 годин без підзарядки, а при постійному відстеженні в реальному часі – до 14 годин. Повне заряджання займає годину.

Відстеження в реальному часі працює через оператора стільникового зв’язку, тому така послуга працює тільки в США. Сам нашийник під’єднується до телефону через Bluetooth. Вартість SpotOn Fence починається від 999 доларів (майже 39 тисяч грн).

Більше публікацій за темою