Презентовано найменшу бездзеркальну камеру

Девайс виявився меншим за звичайний смартфон.

Японська компанія Yashica представила найменшу бездзеркальну камеру у світі. Її розробили спільно зі старапом I’m Back.

Новинка називається Micro Mirrorless Yashica – I’m Back. Ширина камери без об’єктива становить 77 мм, а висота – всього 50 мм. Пристрій отримав 1/2,33-дюймовий CMOS-сенсор IMX117 від Sony. Його роздільна здатність становить 12 Мп. Камера знімає відео в 4K UHD зі швидкістю 24 кадр/с. Світлочутливість – від ISO 100 до ISO 3200. Також новинка отримала автоматичний баланс білого та експозицію.

Micro mirrorless Yashica - I'm Back. The smallest mirrorless ever invented!

Для перегляду картинки використовується 2-дюймовий поворотний сенсорний дисплей. Місткість батареї склала 1350 мАг. Виробники не уточнили, скільки пристрій зможе пропрацювати від однієї зарядки. У камері є вхід для зовнішнього мікрофона, роз’єм HDMI, порт USB-C, слот для карти MicroSD. Передавати дані також можна за допомогою Wi-Fi.

Вартість новинки починається від 199 доларів (7 800 грн). У цю вартість входить камера з одним об’єктивом і пультом управління. У максимальній комплектації за 599 доларів (23 500 грн) покупець отримує дві камери – білого і синього кольорів, по три об’єктиви для кожної версії, штатив та інші аксесуари. На Kickstarter проєкт уже зібрав понад 192 000 доларів, а кампанія закінчиться лише 3 травня.

Більше публікацій за темою