Як правильно вибрати навушники: інструкція

На ринку електроніки існує величезна безліч навушників, і часом з них важко вибрати найбільш слушний варіант. Портал howtogeek.com розповів, як правильно вибрати навушники й не пошкодувати про покупку.

Подумайте, для чого саме вам потрібні навушники

Річ у тім, що якогось універсально хорошого дизайну навушників не існує: різні моделі призначені для різних цілей. Наприклад, дорогі навушники для прослуховування музики у високій якості навряд чи підійдуть для занять спортом – і навпаки.

Тому насамперед, перш ніж дивитися на ціни, подумайте, навіщо вам потрібні навушники. Чи плануєте ви брати їх із собою в поїздки, чим збираєтеся займатися під музику – постарайтеся відповісти для себе на ключові запитання.

Чи знадобиться вам шумозаглушення? Багато сучасних навушників пропонують певний ступінь шумозаглушення; чим він сильніший, тим краще гаджет ізолює вас від навколишніх шумів. Але через це навушники можуть коштувати дорожче.

Яку музику або контент ви збираєтеся слухати? Різні навушники підходять для різних типів медіа. Якщо ви збираєтеся працювати зі звуком професійно, варто підібрати більш «нейтральні» навушники. А тим, хто віддає перевагу електронній музиці з важкими басами, варто підшукати щось, що акцентує низькі частоти.

З якого матеріалу зібрані навушники? Метал, пластик, шкіра і дерево по-різному відчуваються і сидять на голові. Наприклад, метал вирізняється міцністю, але буде важчим і дорожчим за пластик. Шкіра – преміальний матеріал, однак у спекотному кліматі від щільних амбушурів можна сильно спітніти.

Які типи навушників підходять для різних завдань

Звичайні вкладки

Популярний тип навушників для смартфонів: як приклад можна взяти базову модель AirPods. Вкладки не ізолюють від навколишнього шуму, через що страждає якість звуку, зате вони набагато зручніші, ніж внутрішньоканальні навушники. Ідеальний вибір для щоденного прослуховування музики, відео на YouTube і дзвінків.

Внутрішньоканальні вкладки

Найпоширеніший варіант вкладок. Вони відрізняються від звичайних тим, що кінчики внутрішньоканальних навушників трохи занурюються у вушний канал. Ця конструкція забезпечує надійну ізоляцію від зовнішніх шумів і гідну якість звуку, за яку часом доводиться розплачуватися комфортом. Річ у тім, що форма вушних каналів у всіх людей різна, і підібрати відповідний наконечник для внутрішньоканальних навушників не завжди легко.

Накладні навушники

Накладні навушники втратили колишню популярність через розквіт бездротових технологій, але їх не варто зовсім списувати з рахунків. Як можна здогадатися з назви, вони накладаються на голову за допомогою дужки: виходить свого роду компроміс між повнорозмірними та портативними навушниками. Іноді накладні навушники занадто сильно тиснуть на вуха, але натомість пропонують набагато чистіший звук, ніж більшість вкладок.

Повнорозмірні навушники

Як правило, повнорозмірні навушники сподобаються тим, хто зацікавлений у максимальному комфорті та якості звучання. Вони також вважаються найменш портативними, хоча є моделі, які підходять для довгих подорожей. Водночас повнорозмірні навушники майже напевно будуть найдорожчою опцією: якісний звук і зручна конструкція коштують грошей.

Повнорозмірні відкриті навушники

Преміальна опція для досвідчених меломанів. Відкриті навушники відрізняються від звичайних тим, що задня стінка чаш, де розміщені динаміки, не запечатана. Вона пропускає звук завдяки прорізам, щілинам та іншим пристосуванням. Ізоляція від шуму нульова, зате відкриті навушники створюють найприродніше, деталізоване звучання. Щоправда, крім самих навушників вам напевно також знадобиться окремий підсилювач.

Більше публікацій за темою