Представлено найбільший електромотоцикл із запасом ходу 720 кілометрів

Таїландська компанія Smartech представила найбільший у світі електричний мотоцикл – Felo TooZ. Щоправда, поки що це тільки прототип, зазначає NewAtlas.

Крім розмірів він також вражає запасом ходу – до 720 кілометрів. Для порівняння: базова Tesla Model 3 проїжджає на одному «баку» 606 кілометрів, а Xiaomi SU7 Standard – 700. Таку цифру для двоколісника забезпечила батарея місткістю 35 кВт-год.з підтримкою швидкої зарядки. Всього за 20 хвилин вона заряджається з 20 до 80%. Через неї можна заряджати смартфон та інші свої девайси, а підтримка технології Vehicle-To-Load (V2L) і зовсім означає, що ви можете використовувати її для подачі електроенергії у свій будинок.

До слова, телефон також можна під’єднувати до його 12-дюймового TFT-дисплея. Цей екран розміром з ноутбук в основному використовується для навігації й передачі картинки з системи камер оглядом 360 градусів. На борту також є 6-канальна акустична система з підтримкою об’ємного звуку.

За швидкістю Felo TooZ теж здатний конкурувати з автомобілями. Заявляється, що він може розганятися до 200 км/год. При цьому його позиціюють як транспортний засіб для туристичних поїздок. Також можна відзначити систему контролю тиску в шинах (TPMS).

Терміни появи цього гіганта на дорогах поки що не називаються. Цілком можливо, що він ніколи й не з’їде з конвеєра. Але подає надію той факт, що Таїланд є одним із найбільших виробників мотоциклів, тож є висока ймовірність, що проєкт доведуть до масового виробництва.

Більше публікацій за темою