Японці випустили смартфон, який можна мити

Японська компанія Sharp представила незвичайний смартфон Basio Active 2. Новинка отримала захист за військовими сертифікатами та можливість помити його з милом, повідомляється на сайті компанії.

Sharp Basio Active 2 оснащений 5,7-дюймовим екраном з роздільною здатністю HD+.

Під екраном також є три фізичні кнопки з підсвічуванням, які відповідають за відкриття телефонної книжки, дублювання кнопки «Додому» і запуск повідомлень.

За продуктивність новинки відповідає середньобюджетний чип Snapdragon 695, 4 ГБ оперативної та 64 ГБ постійної пам’яті.

У смартфоні дві камери – основна на 50 Мп і фронтальна з роздільною здатністю 8 Мп. Також відзначається наявність акумулятора місткістю 4000 мАг.

Серед інших особливостей є наявність захисту від води й пилу за стандартом IP68 і сертифікації MIL-STD-810H, завдяки якій смартфон може витримати падіння з невеликої висоти, чистку з милом у воді та спиртовими серветками.

Смартфон Sharp Basio Active 2 створювався спеціально для пенсіонерів. Під них адаптована оболонка пристрою з можливістю запису розмов під час дзвінків з невідомих номерів і додавання номерів до чорного списку. Крім того, дрібний текст у деяких додатках стає більш контрастним для зручного зчитування.

Sharp Basio Active 2 продається тільки на японському ринку за ціною 41,8 тис. єн (близько 11 тис. грн).

Більше публікацій за темою