Створено вінілові платівки рослинного походження

Вони складаються головним чином із цукрової тростини.

Британський стартап створив із рослинних матеріалів EvoVinyl – альтернативу класичним вініловим платівкам, під час виробництва яких використовується пластик. Зазначається, що винахід дасть змогу значно знизити шкідливий вплив на навколишнє середовище, оскільки він головним чином складається з цукрової тростини. Про це повідомляє NewAtlas.

Зазначається, що EvoVinyl створила компанія Evolution Music. Крім економії на пластику, розробка дасть можливість скоротити енергію і час, що витрачаються на виробництво платівок. Так, дослідження показали, що економія енергії становитиме до 30%, часу пресування платівок – 50%.

Прототипи вже пройшли випробування. На думку експертів, якість звуку в EvoVinyl не гірша, ніж у традиційних вінілових платівок. Ба більше, британська розробка менш схильна до статичної електрики, а отже, на ній осідає менше пилу.

Підтримку розробникам вже висловили відомі музичні продюсери та лейбли. Очікується, що Evolution Music дослідить перспективи використання матеріалу для інших музичних форматів, наприклад, для компакт-дисків.

Більше публікацій за темою