Модульний аеромобіль Xpeng Land Aircraft Carrier проходить сертифікацію льотної придатності

Компанія Xpeng Motors досягла важливої віхи в розробці свого гібрида Land Carrier – автомобіля, що літає. 21 березня компанія отримала схвалення заявки на отримання сертифіката типу для літального апарату від Управління цивільної авіації центрального і південного регіону Китаю. Це означає, що модель переходить на етап сертифікації льотної придатності, пояснює видання CarNewsChina.

Аеромобіль Land Aircraft Carrier, розроблений Xpeng Motors, складається з колісного модуля і модуля, здатного літати. Ці модулі можна розділяти. Кожен модуль буде сертифікований відповідно до авіаційних та автомобільних правил. Отримана цього разу заявка TC стосується літального апарату з вертикальним зльотом і посадкою. Він може похвалитися панорамною двомісною кабіною з оглядом на 270 градусів.

Колісна частина Land Carrier розрахована на 4-5 осіб. Автомобіль має тривісну шестиколісну конструкцію, що забезпечує повний привід 6×6 і рульове управління задніми колесами. Це сприяє підвищеній вантажності та позашляховим якостям.

Повністю електричний пілотований літак (повітряний модуль) зможе виконувати польоти на малих висотах. Його електрична рухова установка відповідає вимогам безпеки в разі відмови одного пропелера, а eVTOL підтримує керовані польоти й систему автопілота.

Ціну поки що не повідомляють, проте засновник XPeng Хе Сяопен раніше заявив, що вартість має бути не меншою за 140 000 доларів.

Більше публікацій за темою