Китайці створили перший у світі твердотілий акумулятор для електромобілів із запасом ходу 1000 км

Китайська компанія Zhiji Automobile заявила про появу першого в галузі серійного твердотілого акумулятора з надшвидким заряджанням. Він забезпечить запас ходу електромобіля понад 1000 кілометрів, повідомляє видання InsideEVs.

Крім того, батарея надбезпечна, не гріється і не запалюється. Більше даних про нову батарею буде озвучено 8 квітня 2024 року.

Позитивний електрод складається з твердого електроліту, покритого матеріалом з надвисоким вмістом нікелю, а негативний електрод є композитним кремній-вуглецевим матеріалом нового покоління.

Щільність енергії було значно підвищено, а термін служби батареї – збільшено. Низький внутрішній опір дає змогу дуже швидко заряджати акумулятор, але конкретні цифри поки що не наводяться.

Першою нову акумуляторну батарею отримає автомобіль Zhiji L6. Це майже 5-метровий ліфтбек (довжина, ширина і висота його становлять 4931, 1960 і 1474 мм, а колісна база сягає 2950 мм).

Модель оснащуватимуть одним або двома електромоторами. Потужність одномоторного L6 становитиме 294 к.с., а двомоторної – 272 або 515 к.с. на вибір.

Більше публікацій за темою