У Саудівській Аравії представили робота-гуманоїда «Сару»

Роботу заборонили розмовляти про політику та інтимні теми.

Компанія QSS AI & Robots із Саудівської Аравії представила робота-гуманоїда на ім’я «Сара». Видання Business Insider стверджує, що це перший людиноподібний робот-жінка країни та, можливо, всього Близького Сходу.

«Сара» виглядає як 25-річна дівчина. Її зріст становить 1,62 метра, вона носить національний одяг своєї держави. Творці повідомили, що намагалися зробити робота «милим», тому «Сара» не говорить про політику або секс – робот не відповідає на каверзні запитання і завжди уникає непристойних тем, змінюючи тему розмови.

Гуманоїд розмовляє арабською та англійською мовою. За мову відповідає своя модель машинного навчання, яку розробили місцеві програмісти. В інтерв’ю зі ЗМІ виробник уточнив, що під час створення «Сари» вони не стали довіряти популярним нейромережам, зокрема ChatGPT.

«Сара» придумана і створена повністю в Саудівській Аравії. У 2017 році держава вже представляла робота-гуманоїда «Софію», проте тоді її виробили у Гонконзі. За допомогою «Сари» країна має намір привернути увагу до своїх успіхів у робототехніці та ШІ.

Більше публікацій за темою