Apple впровадить у нові iPhone китайський штучний інтелект

Bloomberg: на iPhone для китайського ринку буде встановлюватися ШІ від Baidu

Apple розглядає можливість використання генеративного штучного інтелекту Baidu в iPhone та інших своїх пристроях, призначених для ринку Китаю. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Apple провела перші переговори про використання технології генеративного штучного інтелекту Baidu у своїх гаджетах, повідомляє видання з посиланням на анонімні джерела, знайомі з цим питанням. Американська компанія шукає місцевого партнера, оскільки китайські регуляційні органи суворо модерують контент, вироблений генеративними ШІ.

Baidu вважається одним із лідерів у галузі штучного інтелекту в Китаї, де стартапи й технологічні гіганти інвестують мільярди в розробку власних аналогів ChatGPT. Основоположне творіння OpenAI та інші закордонні схожі сервіси недоступні в жорстко регульованій онлайн-сфері Китаю.

Baidu – не перша компанія, що має великі успіхи у сфері ШІ, з якою Apple вела переговори за останній час. До цього ЗМІ повідомили, що IT-гігант із Купертіно також веде переговори з OpenAI й Google щодо можливості орендувати їхні AI-сервіси для майбутніх iPhone та iOS.

Крім того, Apple є не першою іноземною компанією, яка вирішила використовувати ШІ Baidu у своїх смартфонах, призначених для ринку Китаю. До цього аналогічним чином вчинила Samsung: південнокорейський IT-гігант замінив Gemini від Google у смартфонах серії Galaxy S24 на рішення від Baidu.

Більше публікацій за темою