Американська компанія розробить залізницю для Місяця

DARPA оголосило про укладення контракту з Northrop Grumman на розробку концепції місячної залізниці в рамках 10-річного проєкту Місячної архітектури (LunA-10).

На перший погляд, ідея поїздки Місяцем на поїзді може здатися дивною, але за цим стоїть досить логічне пояснення. Будівництво постійної людської бази на Місяці потребуватиме інфраструктури для її підтримки, включно з шахтами для видобутку водяного льоду, ядерними електростанціями, фабриками та, звісно ж, залізницями.

Хоча багато хто вважає Місяць невеликим, насправді це величезний простір із площею поверхні, порівнянною з Африкою. Для забезпечення навіть обмеженої присутності на Місяці необхідна транспортна система, що зв’язує різні бази та місця діяльності.

Залізниці, чи то на колесах, чи то на магнітному підвісі, мають значний сенс. Вони не тільки мають логістичну цінність, а й допомагають вирішити одну з основних проблем Місяця – пил. Місячний пил вкрай абразивний і корозійний. Подорож потягом значно зменшить контакт між людьми та пилом, який збирається на скафандрах та обладнанні.

Новий контракт охоплює основи розробки такої залізниці. Northrop Grumman отримала завдання визначити інтерфейси та ресурси, необхідні для створення місячної залізної мережі, розробити прототипи концепції та архітектури, а також розв’язати питання будівництва та обслуговування.

Більше публікацій за темою