Вечеря в стратосфері обійдеться охочим у $500 тисяч з людини. Її приготує данський шеф-кухар Расмус Мунк, якого відзначено зіркою Мішлен. Організатори не очікували, що їхня пропозиція виявиться настільки популярною – бажання отримати незвичайний досвід висловили десятки надбагатих людей. Про це повідомляє Bloomberg.
Гостей ресторану піднімуть на висоту 30 км над рівнем моря в герметичній капсулі Neptune від флоридського стартапу Space Perspective. Цікаво, що замість ракет компанія використовує повітряну кулю, наповнену воднем. Польоти почнуться наступного року. Зараз компанія проводить випробування – перший тестовий підйом заплановано на квітень. Пріоритет SpaceVIP – безпека клієнтів.
В одній капсулі всього 6 місць. Для кожного клієнта SpaceVIP французький дім моди Ogier виготовить спеціальний скафандр за індивідуальними мірками, щоб перебування в стратосфері не зашкодило його здоров’ю.
Расмус Мунк – шеф-кухар і співвласник двозіркового ресторану Alchemist у Копенгагені. У 2023 році він посів 5 місце у списку 50 найкращих ресторанів світу. Для космічних туристів Мунк приготує особливе меню, натхненне космосом і харчуванням астронавтів. З чуток, на відвідувачів чекають страви у вигляді аерогелю (продукт, у якому рідка фаза заміщена газоподібною) і капсул.
Крім незвичайної їжі, гостям запропонують насолодитися видом сходу сонця. Доходи від експедицій спрямують на фінансування премії Space Prize, яку вручають видатним жінкам із космічної індустрії.