З’явився перший робот-пилосос, що здатен їздити по сходах

Інноваційне рішення розробила команда колишніх співробітників Google, Boston Dynamics і Dyson.

Каліфорнійський стартап MIGO Robotics запустив попередні замовлення на краудфандинговому майданчику Kickstarter унікального робота-пилососа під назвою MIGO Ascender. Це перший робот, якому не страшні сходи.

MIGO Ascender оснащений двома «ногами», які підіймають пилотяг на наступну сходинку. Потім робот розгортає щітки та починає кататися горизонтально по кожній сходинці, щоб очистити всі сходи.

Пристрій ідеальний для власників будинків із горищами та кількома поверхами. Батареї на 12 000 мАг вистачає на прибирання житла площею 500 кв. м. Потужність всмоктування становить 9700 Па.

Робот здатний здійснювати вологе прибирання та чищення килимів. Також є функція самоочищення та автоматичної заміни води.

Навігація здійснюється за допомогою лідар датчиків та камер. Квадратна форма порохотяга дає йому змогу якісно прибирати в кутах.

Без втручання людини MIGO Ascender здатний пропрацювати 30 днів із вологим прибиранням, із сухим – до 60 днів. Заявлена підтримка протоколу Matter і розумних будинків від Amazon, Apple та Google.

Уперше концепт MIGO Ascender представили у 2023 році. За рік ідею втілили в життя – зараз перший у світі робот-пилосос, здатний кататися сходами, продають на Kickstarter за 849 доларів (33 200 грн). Якщо краудфандингові збори пройдуть успішно, робот з’явиться на полицях магазинів уже в липні цього року.

Більше публікацій за темою