Створено новий гаджет для економії води в будинку

Пристрій рахує, скільки разів ви сходили в туалет, і як довго стояли в душі.

Американський стартап Hydrific представив на краудфандинговому майданчику Kickstarter пристрій під назвою Droplet. Він дає змогу людям витрачати менше води.

Невеликий пристрій потрібно прикріпити до водопровідних труб всередині вашого будинку. За допомогою ультразвукових датчиків Droplet розуміє, скільки води було витрачено в цю хвилину. ШІ-алгоритми можуть обробляти шум води, аналізуючи, на що саме людина витрачає дорогоцінний ресурс.

У режимі реального часу Droplet оновлює інформацію про споживання води та синхронізує її з мобільним додатком. Там людина може заздалегідь дізнатися, які рахунки за ЖКП їй прийдуть за такої витрати води, а також побачити, скільки разів на день користувач змивав у туалеті, як довго стояв у душі, як довго мив посуд або вмивався. Ще гаджет розраховує споживання води пральною і посудомийною машинами та попереджає клієнта про можливі протікання.

Виробник вважає, що вся ця інформація змусить людей знизити кількість ресурсу, що витрачається, і знизити суму, яку вони платять за воду.

Вартість Droplet становить 149 доларів (5800 грн). Відкриті продажі стартують у серпні поточного року. Пристрій сумісний з усіма додатками смартбудинків, включно з Google Home, Apple HomeKit та Amazon.

Більше публікацій за темою