Людиноподібний андроїд встановив новий світовий рекорд швидкості

Робот здатний ще й стрибати, як людина.

Китайський людиноподібний робот встановив новий світовий рекорд швидкості, – повідомляє Daily Mail.

Гуманоїд під назвою H1 Evolution V3.0 зміг розвинути швидкість 12 км/год (3,3 м/с). Можлива максимальна швидкість робота, як заявляють виробники, і зовсім становить 18 км/год на годину (5 м/с).

H1 Evolution V3.0 швидко набирає максимальну швидкість, використовую техніку, що нагадує одночасно біг і плавання. З такою швидкістю H1 зможе пробігти марафон за дивовижні дві години та 23 хвилини.

Unitree H1 Breaking humanoid robot speed world record [full-size humanoid] Evolution V3.0

Аналоги сильно поступаються китайцеві – наприклад, Atlas від американської компанії Boston Dynamic, відомий своїм паркуром і сальто назад, розвиває швидкість лише 2,5 м/с. Є ще робот Cassie від Agility Robotic, що розвиває максимальну швидкість 4 м/с, але це всього лише пара ніг з мотором, і його не можна вважати повнорозмірним гуманоїдом.

Секрет швидкості H1 криється в потужному крутному моменті, створюваному тазостегновими й колінними суглобами робота. Кожен колінний суглоб андроїда здатний створювати крутний момент у 360 ньютон-метрів, що дає йому змогу швидше розгойдувати ноги вперед-назад. Це також дає H1 можливість стрибати так само високо, як людина.

При зрості трохи більше ніж 180 см і вазі трохи менше ніж 47 кг H1 вважають доволі легким для своїх розмірів. Для порівняння, висота Atlas – лише 150 см, хоча важить він 89 кг.

Більше публікацій за темою