Китайці презентували підводний квадрокоптер із 4K-камерою

За допомогою дрона можна буде досліджувати затонулі кораблі.

Китайська компанія Chasing представила підводний пристрій X, схожий на квадрокоптер, з унікальним компонуванням електричних двигунів. Він призначений для огляду кораблів, паль мостів і операцій з аквакультури, пише New Atlas.

Лінійка компактних ROV (дистанційно керованих апаратів) Chasing M2 призначена в основному для промислового або наукового використання. Більш орієнтовані на споживача підводні дрони Gladius Mini витонченіші, але їм не вистачає деяких функцій, які можуть знадобитися професійним користувачам.

Chasing X зайняв особливу нішу серед моделей фірми, оскільки за продуктивністю він перевершує Gladius Minis і M2, але при цьому має явно лаконічний дизайн.

Конструкція ROV містить вісім пристроїв підрулювання, які групуються в чотири комплекти по два. Кожен комплект складається з одного вертикального/бокового пристрою підрулювання та одного носового/кормового пристрою підрулювання. Така установка дає змогу зберегти основний корпус ROV з вуглецевого волокна відкритим і обтічним. Крім того, дрон може пересуватися у всіх напрямках на 360 градусів.

Двигуни забезпечують максимальну швидкість руху вперед 7,4 км/год і максимальну бічну швидкість 3,7 км/год. Дрон може опуститися на глибину 350 м. Оператор нагорі дистанційно керує пристроєм через кабель зв’язку, що йде від X до поверхні.

Сенсорний екран на водонепроникному пульті дистанційного керування оператора відображає пряму трансляцію з камери 4K зі швидкістю 30 кадрів на секунду. У темряві видимість забезпечують два прожектори із загальною максимальною потужністю 12 000 люмен. Є можливість встановити спрямовану вниз камеру 4K з електронним панорамуванням і нахилом, щоб робити імерсивні фотографії на 360 градусів.

Додаткові опції включають захоплення, модуль гідролокатора 3D-зображення, блок акустичного позиціювання USBL, лазерну шкалу для вимірювання розміру підводних об’єктів і пробовідбірник води.

Стверджується, що одного заряду літієвої батареї місткістю 1000 Втг вистачає на дві години автономної роботи. Пристрій також може безперервно живитися від верхнього джерела енергії через трос. Ціни поки невідомі.

Більше публікацій за темою