Розкрито технічні подробиці гігантської «Сфери» в Лас-Вегасі

Для красивої картинки потрібно багато пам’яті. І передавати дані потрібно дуже швидко.

У мережі розкрили подробиці технічного забезпечення розважального комплексу «Сфера», розташованого в Лас-Вегасі. Про його характеристики повідомило технічне видання Tom’s Hardware.

Для зберігання даних у MSG Sphere використовують SSD місткістю 4 ПБ. Такий обсяг потрібен для показу зображень і відео на фасаді «Сфери» в дуже високій якості. Максимальна роздільна здатність внутрішнього і зовнішнього екранів – 16К, це найбільший показник у світі

Дані передають зі швидкістю до 400 ГБ/с. Для цього використовують технологію Hitachi Content Software for File. Відео в якості 4K транслюють у режимі реального часу зі швидкістю 60 кадрів на секунду. Спеціально для «Сфери» режисер Даррен Аронофскі зняв фільм «Листівка з Землі», для якого передача швидкості доходить до максимальної. Затримка під час передачі має становити не більше 5 мс. А для знімання використовують 18K-камеру.

Уперше «Сферу» протестували 2023 року. Музично-розважальна арена вміщує до 18 тис. осіб. Висота комплексу становить 112 м, а ширина – 157 м. Зовні комплексу встановили 1,2 млн світлодіодів, розмір кожного можна порівняти з хокейною шайбою. Площа зовнішнього дисплея – 177 тис. кв. м, внутрішнього – 49 тис. кв. м.

Перший концерт у MSG Sphere провели наприкінці вересня. Там зі спеціальною програмою виступив культовий ірландський гурт U2.

Більше публікацій за темою