В Японії створили «мікроскопічний» робочий фотоапарат

Більше схожий на дармовис, ніж на здатний фотографувати пристрій.

Компанія Kenko Tokina з Японії випустила дивовижний гаджет – крихітну фотокамеру Pieni M. Вона менша за кейс від навушників і важить лише 23 грами.

Габарити фотоапарата становлять 63 х 36 х 19 мм. У компактний корпус помістилося все, що є в повнорозмірних моделях. Встановлено 1/9-дюймовий CMOS-сенсор, який робить знімки з роздільною здатністю 1280×960 пікселів.

Відео теж може записувати (формат AVI, роздільна здатність 1280×720, 30 к/с). Максимальне ISO – 100 одиниць, витримка 1/100 секунди, розмір діафрагми – f/2.8. Фокусуватися можна на відстані від 30 см.

В апарата є 0,96-дюймовий РК-екран, який використовується для попереднього перегляду фото. Передбачено оптичний видошукач, порт USB-C для зарядки, слот для microSD-карт об’ємом до 32 ГБ. Знімки можна передавати на смартфон або ноутбук по дроту.

Pieni M знімає гірше за бюджетні смартфони, не кажучи вже про повноцінні камери. Пристрій, швидше, потрібен для колекції. Він має милий вигляд, а іноді з його допомогою ви зможете швидко зафіксувати пам’ятну подію у вашому житті.

Вартість Pieni M становить 53 долари (приблизно 2000 грн). Продажі вже стартували в Японії. Поки немає інформації про вихід на інші ринки.

Більше публікацій за темою