Red Bull показала найшвидший дрон у світі

Літає як чемпіонський болід. Його використовуватимуть для знімання «Формули-1».

Нідерландська компанія Drone Gods розробила найшвидший у світі FPV-дрон для знімання перегонових змагань. Його зробили разом із командою «Формули-1» Red Bull, – повідомляють на сайті бренду.

Дрон Red Bull Drone 1 може розігнатися до 350 км/год. При цьому на прискорення від 100 до 300 км/год потрібно всього дві секунди.

Корпус безпілотника виконали з вуглепластику, скловолокна і полімерних матеріалів, він важить 1 кг. При максимальному навантаженні дрон витримує перевантаження до 6 g.

Розробники наголосили, що ключовим фактором була аеродинаміка літального апарата, яка дає змогу продовжити термін служби батарей.

Камера дрона знімає відео в якості 4K з частотою 60 кадрів на секунду і 5K при 30 кадрах. Зображення передається в 10-бітному колірному просторі. Поки що камера не може вести пряму трансляцію. Розробники сподіваються, що цього вийде досягти в наступних версіях дрона.

Роботу безпілотника продемонстрували на заїзді триразового чемпіона світу Макса Ферстаппена. Пілот Red Bull проїхав на боліді RB20 F1 трасою Гран-прі Сільверстоуна, а за ним прослідував дрон. Він нітрохи не поступався швидкості автомобіля і плавно стежив за ним по ходу руху.

Більше публікацій за темою