Представлено перший у світі електровелосипед із 5G

Компанія Orbic показала перший електровелосипед із підтримкою 5G на Mobile World Congress у Барселоні. Велосипед із товстими шинами оснащений безліччю камер і функцією виявлення зіткнень за допомогою штучного інтелекту, – повідомляє New Atlas.

Orbic розробляла бюджетні смартфони, ноутбуки, планшети, мобільні точки доступу, розумні годинники з підтримкою LTE і кілька бездротових навушників. Тепер компанія несподівано перемикнулася на велосипеди.

Подробиць поки що мало, але відомо, що велосипед працює на восьмиядерному чипсеті Qualcomm і заснований на Android. Стверджується, що це перший велосипед із вбудованим підключенням 5G.

Модель оснащена середнім приводом Bafang, призначеним для допомоги при педалюванні. Розганятися можна буде до швидкості 45 км/год. Акумулятор місткістю 960 Втг, розміщений у нижній трубці рами, забезпечує підтримку швидкого заряджання, хоча точного діапазону заряду не вказано. Велосипед оснащений світлодіодами спереду і ззаду, широкими шинами Kenda, крилами, а також 9-ступінчастою коробкою передач і заднім вантажним багажником. Також є дискові гальма, амортизаційна вилка і бічна підніжка. Він підійде і для міста, і для бездоріжжя.

Ззаду розташована 2-мегапіксельна камера ADAS з кутом огляду 140 градусів, яка стежить за транспортом, що наближається, і запускає звукові та візуальні сповіщення, якщо щось наближається занадто близько. Крім того, вона може вести запис.

Посередині керма розташований сенсорний дисплей з діагоналлю 7 дюймів і кольоровою роздільною здатністю HD. На ньому водій може швидко перевірити стан батареї, швидкість, відстань і функції навігації. Крім того, є 8-мегапіксельна фронтальна камера, імовірно призначена для відеочатів. Хоча звучить це не дуже безпечно.

Також на передній панелі електровелосипеда розташована 64-мегапіксельна камера для фільмування їзди. Вона замінить екшн-камеру, яку зазвичай потрібно купувати окремо.

Вбудований ШІ навіть зможе визначити, чи надів власник велосипеда шолом. Користувачі можуть віддалено блокувати/розблокувати транспортний засіб, відстежувати через GPS і встановлювати обмеження геозон за допомогою супутнього мобільного застосунку. А завдяки підключенню 5G електровелосипед може слугувати високошвидкісною мобільною точкою доступу на пікніку, в дорозі й навіть вдома.

Більше публікацій за темою