Honda показала розумне крісло для їзди по віртуальній реальності

Крісла з мультфільму «ВОЛЛ-І» вже не вигадка, а наша з вами реальність.

Японський автомобільний бренд Honda представив Honda Uni-One – перше у світі крісло, на якому можна кататися не тільки у звичайній, а й у віртуальній реальності. Погляньте, який воно має вигляд:

Introducing the Honda Extended Reality Mobility Experience

У VR-технології є велика проблема – людині доводиться стояти на ногах під час занурення. У віртуальній реальності можна імітувати ходьбу або біг, але не можна імітувати їзду на будь-якому транспорті. Японці підійшли до розв’язання проблеми оригінально.

Людям пропонують сісти у VR-крісла. Вони кататимуть вас за тією ж траєкторією, що в грі. Наприклад, вийде зімітувати перегони або їзду на танку в шутері.

Керувати Honda Uni-One можна за допомогою нахилу корпусу. Є функція підйому сидіння на 70 см для спілкування з людьми, що стоять, – обличчя того, хто сидить, буде навпроти обличчя тих, хто стоїть.

Важить крісло 69 кг. Воно підтримує пасажирів вагою до 109 кг. Максимальна швидкість становить 5,9 км/год. Одного заряду вистачить на 8 км «покатушок». Використовувати його планують у ТРЦ або парках як атракціон. Презентація Honda Uni-One відбудеться в березні. Продажі стартують протягом цього року.

Більше публікацій за темою