Lenovo показала прототип ноутбука з прозорим дисплеєм

Lenovo на виставці електроніки Mobile World Congress 2024 у Барселоні показала прототип ноутбука з прозорим дисплеєм.

Lenovo вже кілька років планувала випустити портативний комп’ютер із повністю прозорим OLED-екраном. Крізь передню панель пристрою буде проходити світло, а при закритті комп’ютера крізь новий дисплей буде чітко видно клавіатуру.

Прототип ноутбука Lenovo отримав металевий корпус із плоскими рамками, великий тачпад і чорну підкладку під екран.

Lenovo використовує розпізнавання об’єктів за допомогою ШІ для ідентифікації предметів, розташованих за ноутбуком. Для цього в пристрій додано невелику камеру на задній частині основи прототипу ноутбука.

Виробник пояснив, що в рішенні Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept додавання прозорого екрана в поєднанні з додатками та сервісами штучного інтелекту дасть змогу користувачам зручніше і за натхненням безпосередньо взаємодіяти з додатками. У компанії розглядають й інші формфактори для цього проєкту.

Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Notebookcheck Hands On

Поточний робочий концепт ноутбука оснащений 17,3-дюймовим дисплеєм Micro-LED без рамок, що означає, що можна використовувати будь-яку частину екрана. Він також має прозору область клавіатури, з якою можна взаємодіяти за допомогою стилуса. Дисплей MicroLED забезпечує прозорість до 55%, коли його пікселі вимкнені. У міру того, як його пікселі спалахують, дисплей стає все менш і менш прозорим, поки врешті-решт там не з’являється абсолютно непрозора біла поверхня з максимальною яскравістю 1000 ніт.

Lenovo не повідомила про дату виходу цього ноутбука на ринок. У компанії поки що вивчають можливість його випуску і попит на ідею прозорого дисплея для лінійки ThinkBook.

Більше публікацій за темою