У Шанхаї розробили революційні іграшки зі штучним інтелектом

Іграшки Alilo Honey Bunny і Frank Murphy можуть брати участь в інтерактивних бесідах, сприяючи навчанню і залученню як дітей, так і дорослих.

Шанхайський стартап FoloToy вирішив здійснити революційні зміни в галузі іграшок, впровадивши генеративний ШІ в іграшки-компаньйони. Для цього компанія встановила партнерські відносини з більш ніж десятком виробників дитячих іграшок, «оживляючи» продукти партнерів за допомогою великих мовних моделей (LLM). Аналогічна технологія використовується в таких популярних чат-ботах, як ChatGPT, що робить кумедних іграшкових звіряток дійсно «розумними».

При цьому іграшки призначені не тільки для дітей, а й для дорослих – вони здатні не тільки розважити, а й вислухати співрозмовника. Повідомляється, що перші іграшки Alilo Honey Bunny і Frank Murphy можуть спілкуватися 6 різними мовами (російської, на жаль, немає). Вони здатні вести інтерактивні бесіди, виступати в ролі оповідача або перекладача, а також розповідати казки на ніч.

При цьому іграшки FoloToy – це не просто милі зайчики з впровадженим ШІ. Розробка є частиною ширшої тенденції в Китаї, де техногіганти активно створюють пристрої нового покоління, здатні змінити побут звичайної людини. Так іграшки зі штучним інтелектом у майбутньому зможуть стати повноцінними голосовими помічниками, здатними розважати, розв’язувати певні завдання, а також скрашувати самотність.

Поки що іграшки з інтегрованим генеративним ШІ перебувають у програмі бета-тестування і придбати їх не є можливим. Детальніше з розробкою можна ознайомитися на офіційному сайті компанії, там же можна завантажити вихідний код, якщо ви захочете створити власну «розумну» іграшку.

Більше публікацій за темою