Стартап Pyka представив електричний автономний вантажний літак AFWERX

Каліфорнійський стартап Pyka випустив свій перший електричний автономний вантажний літак ВПС США. Електролітак отримав назву Pelican AFWERX.

Електричний літак буде використовуватися США з метою удосконалення Міністерства ВПС. Начальник підрозділу Agility Prime підполковник Джон Текелл зазначив, що радий можливості дізнатися більше про розгортання та експлуатаційні можливості електричних літаків.

Pelican є найбільшим у своєму класі літаком, він здатний злітати й сідати в найвіддаленіших місцях. Для його повного перезаряджання потрібно близько 90 хвилин, а якщо часу немає – можна просто замінити батарею на нову.

Стартап, який зараз працює в Кремнієвій долині, був заснований Майклом Норчем у гаражі своїх батьків. Спочатку Майкл планував створювати електричні літаки, за допомогою яких обприскуватимуть сільгоспкультури.

Першою моделлю Pyka став Egret, який отримав сертифікат у Новій Зеландії. Модель 2019 року стала першим електричним літаком для комерційного використання.

У 2020 році Pyka представила свій літак другого покоління – Pelican. Він отримав новий дизайн і функції, які дають йому змогу перевозити втричі більше корисного навантаження, як порівняти з попередником. У 2021 році Pelican почав використовуватися для обприскування бананів у Коста-Риці.

Більше публікацій за темою