JAC випустив електромобілі на натрій-іонних батареях

Автовиробник JAC представив свою нову модель Yiwei EV, яка використовує як джерело енергії натрій-іонні акумулятори. Технологія може стати проривом у сфері електрокарів і вплинути на зниження цін у галузі.

Хетчбек отримав акумулятор NaCR32140 місткістю 25 кВт-год від HiNa Battery. Вага акумуляторного блоку склала 210 кг. За прогнозами, авто зможе проїхати на одному заряді 250 км. Зарядити натрій-іонний акумулятор можна на станціях стандартів 3C і 4C.

Точна ціна Yiwei EV поки невідома, але, за прогнозами, вона становитиме 12 600-17 900 доларів США.

Перехід на натрій-іонні акумулятори не тільки допоможуть здешевити виробництво електромобілів, а й поліпшить їхні характеристики. Наприклад, при використанні натрій-іонних акумуляторів автомобіль здатний працювати на повну потужність при високих мінусових температурах, чим не можуть похвалитися інші акумулятори.

Також варто зазначити, що під час виробництва такі акумулятори завдають меншої шкоди навколишньому середовищу. Заміна акумуляторів на натрій-іонні останнім часом стала популяризуватися по всьому світу. Згодом вони можуть стати основою портативних електростанцій, електричних снігоходів і двоколісних транспортних засобів.

Більше публікацій за темою