Китайські вчені представили першу у світі «дитину» з штучним інтелектом

Учені з Китаю заявили, що створили першу у світі дитину зі штучним інтелектом (ШІ). Про це пише видання South China Morning Post.

Наукова фантастика тепер стала реальністю зі створенням «Тонг Тонг», дівчинки, яка є першою у світі віртуальною сутністю ШІ, – йдеться в публікації.

Проєкт «Тонг Тонг», або «Маленька дівчинка», був представлений на виставці «Кордони технологій загального штучного інтелекту», що проходила в Пекіні з 28 по 29 січня під егідою Пекінського інституту загального штучного інтелекту (BIGAI).

Як розповіли творці ШІ, проєкт має поведінку та здібності, які відповідають трирічному малюкові. Крім того, ШІ здатний до автономного навчання і може демонструвати рівень емоційної залученості, чого раніше не спостерігалося. Наприклад, «Тонг Тонг» може відрізняти добро від зла, висловлює своє ставлення в різних ситуаціях.

Одна з головних особливостей, яка відрізняє «маленьку дівчинку» від інших ШІ, полягає в тому, що вона має здатність самостійно призначати собі завдання на основі своїх власних цінностей та ідеалів, пише South China Morning Post.

Більше публікацій за темою