Google перейменувала свою нейромережу Bard на Gemini

Чат-бот Bard тепер називатиметься Gemini, – повідомили в американській компанії Google.

Нейромережа буде доступна 40 мовами. Також буде випущено однойменний застосунок для Android, на iOS бот буде доступний у застосунку Google. Gemini можна буде використовувати в сервісах Google Cloud і Workspace.

У грудні 2023 р. Gemini було представлено як модель, її було вбудовано в чат-бот Bard і смартфони Google Pixel 8 Pro. Тоді компанія випустила три версії ШІ-моделі – Nano, Pro і Ultra. Саме версії Pro і Ultra будуть впроваджені в екосистему Google. Для роботи з Gemini Ultra необхідно оформити підписку Gemini Advanced, яка є частиною нового плану Google One AI Premium вартістю $20 на місяць.

Раніше генеральний директор Apple Тім Кук заявив, що компанія працює над програмними функціями генеративного ШІ, які з’являться в користувачів у 2024 р. Гендиректор Apple додав, що в компанії є величезні можливості в цій сфері, але не став вдаватися в подробиці.

Як зазначало видання The Verge, програмні функції ШІ в останні місяці стали однією з головних переваг смартфонів Google і Samsung. Apple рідко повідомляє про свої майбутні кроки, тому можна вважати заяву Кука ознакою того, що компанія має амбітні плани щодо інтеграції ШІ у свої продукти.

Більше публікацій за темою