Створено акумулятор із рекордною швидкістю заряджання

Joule: батарею на основі індію можна повністю зарядити за п’ять хвилин

Фахівці корнелльського університету (США) розробили акумулятор для автомобіля, здатний зарядитися на 100 відсотків за рекордні п’ять хвилин. Дослідження опубліковано в журналі Joule.

Вчені університету досліджували технологію, яка дала б змогу значно скоротити час, необхідний для заряджання електромобіля. У результаті вони отримали батарею, яка може бути повністю заряджена за п’ять хвилин або швидше.

Насамперед інженери створили зарядний пристрій, який розрахований на високу потужність і швидкість і може впоратися з підвищеним нагріванням елементів. Потім вони спроєктували акумулятор на основі індію – м’якої легкоплавкої речовини, схожої за хімічними властивостями з алюмінієм і галієм. Матеріал часто використовується в сенсорних екранах і сонячних панелях.

За словами фахівців, отриманий акумулятор дасть змогу машині проїхати близько 300 миль, або 480 кілометрів, на одному заряді. Вчені помітили, що технологія сприятиме поширенню недорогих автомобілів з невеликим запасом ходу. За їхньою логікою, споживачі зможуть купувати подібні машини та часто заряджати їх за кілька хвилин замість того, щоб купувати дорогі автомобілі з підвищеним запасом ходу.

Більше публікацій за темою