Розроблено автономного робота для ремонту доріг

Компанія Robotiz3d представила свою нову розробку – автономного робота зі штучним інтелектом для ремонту доріг. Робот був розроблений у співпраці з фахівцями Ліверпульського університету, – повідомляє Interesting Engineering.

У 2016 році в Ліверпульському університеті зародилася ідея створити ARRES (Autonomous Road Repair System). Через чотири роки вчені з інституту відкрили стартап Robotiz3d Ltd, який орієнтований на просування інноваційних технологій у дорожній сфері. Додамо, що стартап було відкрито на кошти Університетського корпоративного інвестиційного фонду.

Систему для аналізу стану дорожнього покриття, на базі якої працює робот, було засновано 2023 року. Вона отримала назву ARESS Eye.

Робот Autonomous Road Repair System (ARRES) Prevent за допомогою ШІ може самостійно виявляти тріщини або ями на дорогах. Після ідентифікації він самостійно заповнює їх, перешкоджаючи руйнуванню доріг.

Робот здатний пересуватися зі швидкістю до 90 км/год, збираючи дані про стан доріг. Після аналізу ARESS надає дані про глибину і ширину тріщин, а також їхнє точне місце розташування.

Такі роботи зможуть частково розв’язати проблеми нестачі персоналу, а також мінімізують перешкоди для руху водіїв.

Наразі робот проходить попередні випробування, його планують протестувати на реальних дорогах пізніше цього року.

Більше публікацій за темою