Представлено футуристичні окуляри Frame з прозорими екранами

Сінгапурський стартап Brilliant Labs представив розумні окуляри Frame, які за своєю концепцією дуже схожі на Google Glass.

Frame зовні виглядають, як звичайні окуляри, але у них є прозорий microOLED-екран і камера.

Згідно з рекламним відео, окуляри створені для роботи зі штучним інтелектом. Для цього компанія використовує розробки OpenAI та Perplexity.

Frame можуть перекладати текст, який перебуває перед очима користувача, відповідати на запитання за допомогою ШІ та генерувати картинки. Решта можливостей поки невідомі, тому що окулярами ніхто не користувався.

Також у рекламному відео показано, що зображення виводиться на весь екран, але в реальності картинка відображатиметься тільки в полі зору 20 градусів.

Brilliant Labs Frame

Для живлення пристрою використовуються дві батареї, розташовані в дужках. Вони заряджаються за допомогою фірмової зарядки Mister Power, яка кріпиться посередині оправи. Виробник обіцяє, що окуляри працюватимуть протягом дня без підзарядки.

Brilliant Labs уже відкрила попереднє замовлення на окуляри. Вони коштують $350 або 32 тисячі рублів. Продажі почнуться 15 квітня.

Компанія була заснована Бобаком Тавангаром у 2019 році. Він із 2012 року вивчає доповнену реальність, і до 2019 року працював в офісі Apple у Шанхаї. Там він займався впровадженням ПЗ Apple у ланцюжок поставок.

Більше публікацій за темою