Toyota розробляє місяцехід, в якому можна жити

Автомобіль отримає назву Lunar Cruiser.

Автомобіль, що розробляється Японським агентством аерокосмічних досліджень спільно з промисловим гігантом, називається Lunar Cruiser – на честь знаменитого позашляховика. Запуск заплановано на кінець 2020-х років, а до 2040-го Lunar Cruiser уже планують використовувати як базу на Місяці. Автомобіль у перспективі має допомогти людям жити на Марсі, повідомляє APnews.

«Ми розглядаємо космос як область нашої трансформації, яка відбувається раз на століття. Вирушивши в космос, ми зможемо розробити телекомунікації та інші технології, які виявляться корисними для людського життя», – сказав Такао Сато, який очолює проєкт Lunar Cruiser у Toyota Motor Corp.

Для позаземної вантажівки вже розроблено роботизовану руку, призначену для виконання таких завдань, як огляд і технічне обслуговування. Її «захватне пристосування» дає змогу змінювати кінець руки, щоб вона могла працювати з різними інструментами – наприклад, черпаючи, піднімаючи та підмітаючи.

Корпорація Toyota – не єдине японське підприємство, націлене на Місяць. Японська компанія Ispace Inc. працює над створенням місяцеходів, їх посадкою і виведенням на орбіту, а висадка на Місяць запланована на кінець цього року. Бізнесмен Юсаку Маедзава, який нещодавно літав на МКС, забронював політ навколо Місяця на борту зорельота Ілона Маска.

Більше публікацій за темою