Поїзд майбутнього на магнітній подушці встановив рекорд швидкості

Китайські інженери щосили намагаються зрівняти швидкість поїзда, що левітує, з можливостями авіалайнерів. Спроби дають непогані результати.

Китайці похвалилися новим досягненням у сфері транспорту. Прототип поїзда на магнітній подушці розігнався у вакуумній трубі до рекордної швидкості. За даними New Atlas, вона перевищила 623 км/год.

Представлені результати – це не межа. Очікується, що в майбутньому поїзд, що левітує, зможе «літати» нарівні з пасажирськими авіалайнерами. Швидкість становитиме щонайменше 1000 км/год. Щоправда, коли саме такий потяг почне перевозити перших пасажирів, поки достеменно невідомо.

Розробкою швидкісного маглева займається найбільша китайська державна військово-промислова компанія China Aerospace Science & Industry Corporation Limited (скорочено CASIC). Випробувальна лінія розташована в північній провінції Шаньсі, її довжина не перевищує 2 км.

Створювати маглев-поїзди виходить не у всіх. Наприкінці грудня 2023 року футуристична транспортна компанія Hyperloop One оголосила про закриття. Стартап мав намір представити у США громадський транспорт майбутнього – високошвидкісний поїзд, що працює на базі магнітної подушки та вакуумного зменшення опору повітря.

Більше публікацій за темою